למי מתאים הטיפול?
הטיפול מתאים למבוגרים ובני נוער שחווים קושי רגשי, משבר או בעיה פסיכולוגית שמפריעה להם בתפקוד היום-יומי, במערכות יחסים ובהגשמת שאיפותיהם.
הטיפול מיועד לכל אחד שרוצה לחקור יחד איתי מהם המחשבות והדפוסים הקובלים אותו ומהן הדרכים החדשות בהן ניתן להתבונן על המציאות הפנימית והחיצונית, ומתוך כך גם לשנות דפוסים אלו.
מתי כדאי לפנות?
רגע הפנייה לטיפול הוא רגע משמעותי. הוא מבטא את אמונותי לגבי היכולת שלי לטפל בבעיה בעצמי, באמצעות המשאבים העומדים לרשותי, ואת אמונותי לגבי מה טיפול פסיכולוגי יכול לתת לי. לפעמים אנשים פונים 'כמוצא אחרון', לאחר שניסו כל אפשרות אחרת וזה לא עזר, ולעיתים אנשים פונים ברגע הראשון בו הם חווים קושי. אני ממליצה בדרך כלל לפנות לטיפול כשחווים מצוקה ומרגישים צורך בליווי מקצועי ושיתוף הדברים – כשמרגישים צורך במרחב מוגן בו ניתן לבחון נקודות מבט חדשות.
למה אוכל לצפות בטיפול?
הטיפול מתחיל בבירור מעמיק של הבעיה ושל הנסיונות והדרכים בהן השתמשת עד כה לפתרונה. לכן הפגישה הראשונה היא פגישת הערכה והיכרות, בה אשאל שאלות רבות, לעיתים גם באמצעות שאלונים. למשל, מהן כל הדרכים בהן הבעיה באה לידי ביטוי; מהן המחשבות, הרגשות וההתנהגויות שקשורות בבעיה; הרקע המשפחתי ואירועים משמעותיים בעבר וכולי...
לאחר פגישת ההערכה נבנה יחד תכנית טיפולית, נחתום על חוזה ונצא לדרך. הטיפול יהיה מורכב משיחות פעם בשבוע ומשימות לבית ("שיעורי בית"). התהליך שקורה בין הפגישות חשוב באותה מידה או לפעמים אף יותר מהפגישות עצמן, כיוון שהשינויים, ההצעות והחקירה המשותפת מתרחשים גם שם.
כל מספר פגישות (בדרך כלל חמש) נעשה יחד הערכת מצב ונבחן את דרכנו.
בסיום הטיפול נרווח בין הפגישות (נעבור לפעם בשבועיים, לאחר מכן פעם בחודש) על מנת לוודא מניעת הישנות הבעיה ויכולת יישום של הכלים שנלמדו.
כיצד לבחור במטפל/ת המתאימ/ה ביותר עבורי?
בבחירת מטפל/ת עלינו לשים לב לכמה פרטים. ראשית, המטפל/ת צריכ/ה להיות בעלת נסיון בבעיה המוצגת, ובגישה הטיפולית הנכונה ביותר לטיפול בבעיה זו. כמו כן, על המטופל/ת להרגיש תחושת 'פוטנציאל' לבניית אימון, נינוחות ויכולת שיתוף עם המטפל/ת. חשוב שהמטופל/ת תרגיש בנוח לשתף כל קושי, גם במצב של ספקות לגבי התהליך הטיפולי. לכן אני רואה חשיבות עצומה בקשר הטיפולי, האמון והכנות בין המטפל/ת והמטופל/ת.